Polderweg 3
1191 JR Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020-4967990

Beginners

Ter kennismaking: Technisch goed en veilig op een racefiets leren rijden.
Een race(toer)fietscursus apart voor beginnende fietsers.

Als een van de eersten begon Axel alweer 25 jaar geleden met het geven van deze cursussen. Als leraar, trainer en ex-opleidingsdocent aan de Academie voor lichamelijke opvoeding en sport en opleider bij verschilende sportbonden heeft Axel in alle deze jaren technieken, methoden en didactieken ontwikkeld om beginnende en gevorderde racefietsers goed en beter te leren rijden op een racefiets. Al zijn ervaring (35 jaar alweer!) als wedstrijd- en recreatief fietser wordt bij deze cursussen ingezet om zowel dames als heren (recreatieve) wielrenners technische vaardigheden, tips en plezier in het rijden op een racefiets bij te brengen.
Bekijk het sportieve en maatschappelijke cv van Axel Koenders (https://www.akfs.nl/axel-koenders/)

Maandagavond 19.30-21.00 uur6, 13, 20 en 27 mei3 en 17 juni

De maximale groepsgrootte maandagavond cursus is 15 deelnemers, 6 lessen van 1 ½ uur, de kosten bedragen € 75,–.

De juiste racefietstechniek leren, allerlei tips en adviezen krijgen van een specialist die dit al ruim 20 jaar met passie doet en veel ervaring heeft in dit goed over te brengen op beginnende en gevorderde wielrenners. In 6 lessen zal Axel Koendersje de beginselen van het toer race(toer)fietsen leren. Je hebt veel plezier beleefd aan de spinninglessen van afgelopen jaar. Je vindt fietsen leuk om te doen. Je hebt nog niet zo vaak  op of helemaal nooit op een racefiets gezeten. Dan is dit voor jou de cursus om hier kennis mee te maken. Let op! Helm verplicht.
Je leert allerlei technieken, zoals het goed rijden van een bocht, wanneer en hoe schakel je, wat is het goede beenritme, op de juiste manier leren remmen, balance-en behendigheidsoefeningen en veiligheidsaspecten van het wielrennen. Ook het achterwiel uit de fiets halen en het leren plakken van een band komt aan de orde, aangevuld met een stukje veilgheid en nog veel meer vaardigheden en handige tips.

Heb jezelf al een racefiets (en voel je nog een echte beginner) of kan je er zelf een regelen via vrienden of kennissen dan kan je natuurlijk ook prima meedoen. We werken niet met grote groepen (max 15) dus dat valt allemaal prima te doen !

RACEFIETS HUREN! en de cursus meedoen op een spik splinter nieuwe racefiets.
Je wilt meedoen met de beginners cursus maar je hebt geen racefiets en het aanschaffen ervan vind je net een stap te ver.
Je weet immers nog niet of het fietsen op een racefiets je bevalt.  We hebben daar een oplossing voor.
Axel Koenders Fit-Service heeft een exclusieve deal met Roel de Haan wielersport. Hierdoor is het mogelijk om voor een periode van 8 weken heel voordelig een racefiets te huren. Je krijgt dan een volledig nieuwe racefiets ter beschikking die helemaal is afgestemd op jouw lichaamsmaten.

Zij hebben fietsen apart voor dames en heren.

De aanbieding geldt alleen in combinatie met een fietscursus van Akfs en is exclusief het cursusbedrag van € 75,– dat Akfs rekent voor 6 lessen.

Voor meer informatie bel met Fit-Service (020-4967990) en vraag naar Axel Koenders of bel met Roel de Haan van Wielersport de Haan (020-4961216).