Polderweg 3
1191 JR Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020-4967990

(Kinder)oefentherapie Mensendieck

‘Oefentherapie in Beweging’ nieuw bij AKFS            

www.oefentherapie-inbeweging.nl
info@oefentherapie-inbeweging.nl

Anouk de Fouw geeft Pilatesles op dinsdagavond en donderdagochtend. Daarnaast geeft zij instructie in de fitnesszaal. Wat u misschien niet weet is dat zij ook oefentherapeute Mensendieck is en o.a. gespecialiseerd als Kinderoefentherapeute. Vanaf 1 november 2015 start zij met het opbouwen van een praktijk als (kinder)oefentherapeut Mensendieck bij AKFS. U zult zich misschien afvragen wat oefentherapie Mensendieck of Kinderoefentherapie is en wat het voor u of uw kind kan betekenen.

Bewegen
Bewegen is belangrijk voor iedereen, jong en oud. Door de dag heen bewegen we continu; we lopen, zitten, staan, bukken en tillen. Wanneer er ergens in het lichaam een klacht ontstaat, dan veranderen we ongemerkt onze manier van bewegen. Dit kan ertoe leiden dat de klacht in stand wordt gehouden of dat hierdoor de klacht zelf kan herstellen, maar dat door de aangepaste manier van bewegen nieuwe klachten ontstaan.

Oefentherapie Mensendieck
Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op behandeling en voorkoming van klachten als gevolg van een ongunstig houdings- en bewegingspatroon. Het doel van oefentherapie is uw klachten te laten overgaan, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Dit wordt gedaan door middel van oefeningen om uw inzicht in de klacht en bewustwording van uw houding- en bewegingsgewoonten te vergroten.

Kinderen
Bij kinderen is bewegen essentieel voor hun ontwikkeling. Spelenderwijs leren zij zichzelf nieuwe vaardigheden aan. Dat kinderen leren springen, schrijven, zwemmen of fietsen is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige kinderen zijn motorisch niet zo handig als andere kinderen. Ook zijn er kinderen die angstig of gespannen zijn tijdens het bewegen.
Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie en richt zich op kinderen vanaf 4 jaar met een motorische ontwikkelingsachterstand die daar hinder van ondervinden in hun dagelijks leven. De kinderoefentherapeut sluit tijdens de behandeling aan bij de activiteiten waar het kind moeite mee heeft. Tijdens de behandeling staan spel en plezier in bewegen op de voorgrond.

Heeft u vragen of opmerkingen bel 06-19492367, mail info@oefentherapie-inbeweging.nl of spreek me aan in de sportschool.
Voor meer informatie kunt u ook op mijn website kijken. www.oefentherapie-inbeweging.nl