Polderweg 3
1191 JR Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020-4967990

Tour for life 2010

We zijn afgelopen zondag 5 september om 15.30 uur gefinisht op de Cauberg in Valkenburg. Te samen met 400 andere wielrenners hebben we 1280 km gefietst in 8 dagen. Gemiddeld 160 km per dag over klassieke trajecten van de Tour de France. Via de Alpen, de Jura, de Vogezen, noord-oost Frankrijk en de Ardennen naar Nederland.
We hebben € 26.418,-- opgehaald. Rechts op deze pagina kan je een mooi filmpje van 6 minuten bekijken voor een goed sfeerimpressie. Video opnamen en editing door Axel Koenders.
Alles wat we opgehaald hebben is voor Artsen zonder Grenzen. Het team bestaat uit:
Teamcaptain Axel Koenders, Wout van Zuilichem, Pim Bonstra, Joost Pielage, Tijmen van Bodegraven, Ton van 't Schip, Jan Schrama, Jeroen Vogel, Jozien Vedder en Harm-Jan Peters. Ploegleiders zijn: Richard Samsom en Joop Terlien.
Teamcaptain Axel Koenders zal van dit evenement een prachtige videofilm en een mooi fotoboek gaan maken.

Namens het AKFS team,  Axel Koenders.
Kijk voor meer informatie op de site van Tour for Life 2010.
Trainingskamp van 4 dagen in het Sauerland. 1e foto links (verslag door Thijmen).
De Tour for Life komt steeds dichterbij. Nog 6 weken en dan is het zover. De leden van het team Axel Koenders Fit-Service willen goed voorbereid beginnen aan deze uitdagende en mooie fietstocht van Italie naar Nederland in 8 dagen tijd.
Op 8 juli zijn Axel, Jeroen en Tijmen met de camperbus van Axel vertrokken naar het plaatsje Bodefeld in Duitsland (zo'n 3 uur rijden vanaf Ouderkerk). Aangekomen in ons hotel, gerund door een vriendelijke Nederlandse familie, hebben we 's-middags een tocht van 125 km gemaakt in de omgeving van Winterberg. Om 19.00 uur zaten we moe maar voldaan aan het diner. De volgende dag zijn we om 8.00 uur vertrokken voor een schitterende tocht van 160 km richting Willingen. Het was erg warm (30 +gr C) en naast het voldoende eten en drinken kwam er een nieuw aspect om de hoek kijken: het koelen. Extra water nodig dus, gelukkig konden we bij de tankstations onze bidons altijd wel vullen. De 3e dag hebben we een tocht gemaakt van 195 km. Axel was in uitstekende vorm en heeft, net als de vorige 2 dagen, deze tocht op kop gereden. Op de laatste dag hebben we in de ochtend nog een tocht van 100 km gemaakt. In de middag zijn we om 13.30 uur weer vertrokken met de camperbus naar Ouderkerk. Om 16.15 uur waren we weer thuis.
We hebben 580 km gefietst in 4 dagen en ervaren wat het beste tempo was om de heuvels te beklimmen. Stijgingspercentages tussen de 3-15 % en 1-5 km lange klimmen. Een goede training dus voor de laatste 5 dagen van Tour for Life.We hebben een goede ervaring opgedaan in het beklimmen van de steile klimmetjes boven de 10% en het nemen van bochten in de afdalingen en last but not least hebben we genoten van de omgeving, de terrasjes onderweg en de goede verzorging in het hotel. Al met al een geslaagd weekend.

Trainingskamp van 4 dagen in de Vogezen bij la Bresse. Foto midden en rechts (verslag door Axel).
Nog 2 weken en dan is het zover en begint in Italie de Tour for Life.
Pim, Tijmen, Harm-Jan en Axel zijn er nog een keer flink tegenaan gegaan en hebben de nodige klim kilometers gemaakt in de Vogezen. Vanuit La Bresse konden we steeds mooie routes uitzetten om de laatste echte langere klim kilometers te maken. Woensdagochtend vroeg vertrokken en na 6 uur om 13.30 uur in La Bresse aangekomen alwaar we in hotel du Lac des Corbeaux 3 nachten gereserveerd hadden. Woensdagmiddag nog 85 km gefietst met 1600 meter hoogteverschil.
Woensdagnacht ging het hard regenen en dat deed het donderdag ochtend ook nog . Fietsen maar even overgeslagen en toen het om 12.30 uur droog werd in de middag toch nog 100 km gefietst met 1800 meter hoogteverschil. Vrijdag de Koninginne rit over de col du Platzserwasel 1183 m hoog en bekend van de Tour de France 2009. Een klim van 9 km tussen de 9-11 %. Een zware col en een goede voorbereiding op de col de Madeleine van de 2e dag in TfL. Maar dit was niet de enige col, ook de Grand Ballon 14 kilometer klimmen, waarvan de laatste 7 km tussen de 7-10% is ook een pittige klim. Deze gaan we beklimmen op de 5e dag. Het was een mooie dag met 6 uur 05 min ziuvere fietstijd. In totaal deze dag 155 km gefietst met 3300 meter hoogeteverschil. Zaterdagochtend nog een ritje van 70 km met 1400 meter hoogteverschil en om 13.30 uur weer terug naar Ouderkerk. De cols die we onder andere beklommen hebben: Col d"Oderen, Col du Brahmont, Col du Markstein, Col du Platzerwasel, Col du Grand Ballon, Col de la Schlucht en hele stukken over de route de Cretes. Een kort maar krachtig trainingskamp met veel klim kilometers. We zijn er klaar voor.

Trainingen en clinic’s om geld voor Artsen zonder Grenzen op te halen.

Spinmarathon 2009

Spinmarathon juni 2010

Promotie tijdens de wielerronde van Ouderkerk aan de Amstel

Promotie tijdens de wielerronde van Ouderkerk aan de Amstel 22 juni 2010

Wielrenclinic met profwielrenner Jens Mouris

Wielerclinic met profwielrenner Jens Mouris juni 2010