Het vermaken van pubers

Blog Het vermaken van pubers

Het vermaken van pubers

Het is een leuke periode, de pubertijd. Kinderen gaan uitzoeken en doen wat ze zelf willen en leuk vinden. Toch kan de pubertijd ook lastig zijn. Kinderen kunnen soms lijnrecht tegenover je gaan staan en alles wat je doet stom vinden. Je zou ze soms willen helpen en juist in tijden wanneer ze soms even alles in twijfel trekken. Kijk dus goed naar wat ze leuk vinden en wat hun talenten zijn. Wij vertellen je hier hoe je pubers kan helpen te vermaken.


Gamen en ontspannen

Natuurlijk staat met stipt op 1, gamen. Het is tegenwoordig niet meer zo raar dat kinderen na een lange schooldag even lekker ontspannen door te gamen. Gamen heeft een slecht imago en het is zeker ook niet iets wat de hele dag door een goede manier van ontspannen is. Toch is het echt niet erg om je puber even lekker te laten en te zorgen dat ze even kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid. Na een lange dag hebben ze soms zoveel prikkels ontvangen dat het fijn kan zijn even helemaal in een game op te gaan. Daarnaast is gamen tegenwoordig een communicatiemiddel. Vaak wordt er gegamed met vrienden en zo spreken ze die ook regelmatig.

Naar buiten

Laat ze iets nieuws aanleren. Of dit nu een nieuwe sport is of een instrument, zo zijn ze wel even zoet met wat anders. Hierbij kan je je kind helpen om te kijken wat zijn talent is of wat je kind leuk vindt om te doen. Zo willen ook steeds meer pubers juist naar buiten. Er wordt weer veel geskeelerd, geskateboard of gefietst. Zo leren ze iets nieuws, maar ontdekken ze buiten ook steeds meer. Daarnaast volgen kinderen tegenwoordig veel van wat ze op social media zien. Ze volgen dus steeds vaker een voorbeeld wat ze in een video op YouTube of TikTok hebben gezien.

Samen een spel spelen

Pubers zullen niet snel een spel met hun ouder spelen verkiezen boven een avondje chillen met vrienden, maar toch kan dit best leuk zijn. Een goed bordspel spelen met het gezin zijn de meeste pubers wel voor in. Neem eens een kijkje op een speelgoed webshop voor het aanbod aan bordspellen. Mocht jouw puber dit leuk vinden en is dit een vaste activiteit geworden binnen jullie gezin? Geef dan elk jaar met kerst of met een verjaardag weer een nieuw bordspel cadeau. Hierdoor houd je dit in stand en kan je altijd wat leuks doen samen met je kind.

Recente berichten