Tips om je kleine badkamer in te richten

Blog Tips om je kleine badkamer in te richten

Niet iedereen beschikt over een grote badkamer. Bij een kleine of compacte badkamer wil je natuurlijk graag de ruimte optimaal kunnen gebruiken zonder dat de ruimte te vol komt te staan. We geven je een aantal tips om je nieuwe badkamer optimaal te benutten.

Multifunctioneel

Je wil natuurlijk dat je badkamer er mooi uit komt te zien, maar zeker in een compactere ruimte is functionaliteit ook belangrijk. Kies daarom in een kleine badkamer voor multifunctionele meubels of accessoires. Zo zijn vele badkamerspiegels voorzien van verlichting en/of verwarming. Hierdoor kun je jouw badkamer voorzien van een spiegel, verlichting en verwarming, zonder dat het extra ruimte inneemt. Maar je kan bijvoorbeeld ook juist voor een radiator kiezen. Er zijn verschillende designradiatoren die multifunctioneel zijn. Deze verwarmen niet alleen, maar zijn ook voorzien van een beugel of spijlen waar je je handdoeken aan kunt ophangen.

De juiste meubels

Het kiezen van de juiste meubels is essentieel voor het zo optimaal mogelijk inrichten van een kleine badkamer. In een compacte ruimte is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor een heel breed badmeubel of een grote inloopdouche te kiezen. Kies in plaats daarvan voor een zwevend badmeubel of een douchebad. Daarnaast is het wel aan te raden om voor een meubel te kiezen waarin je je spullen kunt opbergen. Zo min mogelijk kasten oogt misschien ruim, maar als je je spullen niet kwijt kunt wordt de badkamer als snel rommelig. Dit kan er ook weer voor zorgen dat de ruimte kleiner en benauwder oogt.

De ruimte optimaal benutten

Iedere badkamer heeft wel een aantal hoekjes of plekken die niet benut worden omdat het bijvoorbeeld te krap is om er een douche te plaatsen. Bekijk dan of er genoeg ruimte is voor een hoge kolomkast of dat je er wat plankjes kan plaatsen. Hierdoor creëer je extra opbergruimte én laat je die hoek of plek niet onbenut. Wil je je badkamer nog wat meer aankleden? Dan kan je op zo’n plek bijvoorbeeld ook een plant of een ander accessoire plaatsen.

Complete ontzorging

We willen je bij Sani4All volledig kunnen ontzorgen bij het uitzoeken en kopen van een nieuwe badkamer. In onze badkamerwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van onafhankelijk advies. Aan de hand van je wensen, behoeften en ons advies maken we een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer voor je. Ben je tevreden en heb je de badkamer gekocht? Dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen. Indien gewenst, kunnen we ook de montage voor je regelen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kan je optimaal genieten van je nieuwe badkamer!

Recente berichten