Hoe maak je de afzuigkap schoon?

Blog Hoe maak je de afzuigkap schoon?

Als je dagelijks de afzuigkap gebruikt, wordt de afzuigkap sneller vies. Viezigheden zoals vet en stof hoopt zich snel op onder de kap. Als je dit vervelende klusje uitstelt, wordt het zelfs onhygiƫnisch om eronder te kokkerellen. Hieronder vertellen wij hoe je de afzuigkap schoonmaakt.

Rooster

Minstens vier keer in het jaar moet je het rooster schoonmaken van de afzuigkap. Sommige roosters zijn vaatwasserbestendig, maar sommige ook niet. De niet-vaatwasserbestendige roosters kun je het beste in een bak heet water met wat afwasmiddel laten weken. Zo komen de vetten en andere viezigheden los van het rooster, waardoor je het rooster makkelijk kunt schoonmaken.

Filter

In het filter hoopt de troep zich op. Het is dus erg belangrijk dat je het filter zo nu en dan schoonmaakt. Het is zelfs brandgevaarlijk als je het filter vergeet te reinigen. Als je het filter in de vaatwasser stopt, kan het filter beschadigen. Een oplossing is om het filter in te spuiten met een ontvetter. Laat dit even intrekken en daarna kun je het filter schoonschrobben.

Binnenkant

Ook in de binnenkant van de afzuigkap bevindt zich veel vuil. Haal eerst de stekker eruit en maak met een heet sopje en een ontvetter de binnenkant schoon. Zorg ervoor dat je de ontvetter niet spuit op de motor van de afzuigkap. Ook de motor kun je afnemen met een droge doek: zorg ervoor dat je de elektrische onderdelen niet nat maakt! Voordat je de afzuigkap in het stopcontact steekt, moet alles goed droog zijn. 

Recente berichten