Wat zijn bedwantsen?

Blog Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn parasitaire insecten. Dit zijn piepkleine insecten die bloed drinken van mensen en dieren. Deze insecten leven vooral in en rondom het bed. Bah! Hoe voorkom je die vieze beestjes in jouw bed? Hieronder lees je alles over bedwantsen. 

Hoe herken je bedwantsen?

Bedwantsen bijten. Dit kun je zien als je kleine en rode vlekjes en bultjes op je huid hebt. Deze kunnen wel dagenlang jeuken. Deze plekjes gaan na een paar weken vanzelf weer weg. Daarnaast kun je bedwantsen herkennen. Het zijn ovale insecten met zes pootjes. Ze zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief en ze ruiken naar koriander of zoete amandel. 

Hoe bestrijd je bedwantsen?

De duurste manier om bedwantsen te bestrijden, is om een insectenbestrijder te laten komen. Om het zelf uit te voeren is nog een lastige klus. De insecten kunnen namelijk niet eens reageren op de middelen die jij koopt. Een drastische keuze is om je matrassen, kleding en zelfs bed weg te doen. Daarnaast kun je zelfs bedwantsen meenemen vanuit een vakantieadres. Pak je koffers voor de zekerheid buiten uit en was de spullen op 60 graden of stop het in de vriezer als je de spullen niet kunt uitwassen.

Hoe voorkom je bedwantsen?

Meestal komen bedwantsen in jouw huis, als je op reis bent geweest. Als je in een accommodatie bent, kun je checken op bedwantsen. Zwarte of rode vlekjes op kussenslopen, lakens en hoezen kunnen namelijk duiden op de behoefte van bedwantsen. Kleine beestjes of kleine witte eitjes kunnen de eitjes van bedwantsen zijn. Als je dit ziet, ga dan niet slapen in dat bed en leg geen spullen op het bed. 

Recente berichten